august 27, 2008

27. august Kaameraga metsas.


Tööd täna ei teinud, tegime hoopis Osooni. Vihm ja vähene valgus ei soosinud filmimist, aga miskit loodetavasti sai saate jaoks üles võetud. Metsas, eriti vääriselupaikades, leidub igal ajal midagi erilist, millest rääkida ja mida märgata. Tasub vaid silmad lahti ja süda avali seda otsida.

Pärast tegin ühe seeneretke. Metsast leiab kõike: pilvikuid, kukeseeni, puravikke, riisikaid. Nii noori kui lootusetult lössi vajunud vanakesi. Juustesse ja krae vahele krabistavaid põdrakärbseid ka. Suhu pistmiseks ülevalminud mustikaid, punaseid pohli ja magusaid sinikaid.

Vihm ja ebasoodsad tuuled on mere äärest peletanud linnud sisemaale ilmaolude paranemist ootama, et seejärel rändele asuda. Põldudele kogunenud vesi moodustab siin-seal suuremaid veelompe ja seal nägin hulganisti kiivitajaid, piilparte ja kurvitsalisi. Kahjuks polnud võimalust pikemalt neid vaadelda, et täpsemalt liike oleks suutnud määrata. Üritan homme uuesti neid kohti üle vaatama minna. Ka kotkad ja hiireviud on veel alles ja passivad vihmaga enamasti kusagil puuoksal.

Kommentaare ei ole: